Bergzomer Lech: in harmonie met de natuur in het mooiste dorp van Europa.

Wandelaars en triatleten, oldtimervrienden en festivalgangers – ze reizen in 2016 allemaal weer naar Lech Zürs, zodra de sneeuw gesmolten is. Het Walserdorp aan de Arlberg is ondertussen niet alleen een wintersportparadijs, het is ook een geliefde bestemming voor zomervakantiegangers die tussen juni en oktober naast een onmiskenbaar wandel- en loopparadijs ook veel culturele hoogtepunten aangeboden krijgen. Duik in de bergzomer van Lech Zürs am Arlberg!

3 Premium-wandelpaden:

Etappe- en langeafstandswandelaars zijn dol op de adembenemende Lechweg van meer dan 125 kilometer lang die van Lech tot voorbij Füssen door een van de laatste wildstroomlandschappen van Europa voert. Het luswandelpad „Grüner Ring“ (groene ring) neemt de bezoekers mee naar een fantasierijke sprookjeswereld met magische plaatsen. Bij de Tannberg Themenweg gaat het er zacht en gemoedelijk aan toe. Hier krijgt u een spannende kijk op het rijke historische verleden van de Arlberg-regio.

In het loopparadijs

Lech Zürs am Arlberg biedt met de Lecher Höhenhalbmarathon, de GoreTex TransAlpine Run en de Trans Vorarlberg Triathlon vooraanstaande loopwedstrijden en heeft daardoor naam gemaakt als topbestemming in de internationale loopwereld. Professionals en hobbylopers trainen met plezier op de tien bewegwijzerde loopparcours.

Cultuur in de bergen

Met zijn hoogstaande cultuurevenementen heeft Lech Zürs am Arlberg in de internationale kunst- en muziekwereld een vooraanstaande reputatie. De evenementenkalender is goed gevuld: Medicinicum Lech, muzikantendag, Lech Classic Festival, Festival LegeArtis Lech en Philosophicum. Laat u cultureel verwennen te midden van de prachtige bergwereld!

Lech Card – de perfecte begeleider

De Lech Card is de interessante vakantiekaart voor uw zomervakantie in Lech am Arlberg. Alle zomerkabelbanen die open zijn, de tocht incl. tol naar de favoriete uitstapjes Spullersee en Formarinsee, een kinderavonturenprogramma, themawandelingen zoals een kruidenexcursie en georoute, het zwembad in het bos van Lech, het Huber Hus, het Walsermuseum en de bibliotheek zijn in de kaart inbegrepen. De Lech Card is er al vanaf een nacht voor twee dagen vanaf 21€. Gezinnen en senioren krijgen een bijzonder voordeel: vanaf 70 jaar is er een korting, en voor kinderen tot 14 jaar is de Lech Card zelfs gratis.

Het geheim onder de sneeuw

Wilt u een zomer beleven in harmonie met de natuur?

Ja, ik doe!
 • Mooiste dorp van Europa 2004

  10 dingen die de bergzomer in Lech uniek maken

  Het gecertificeerde langeafstandswandelpad Lechweg
  Ontwikkeling in harmonie met de natuur
  Mooiste dorp van Europa 2004
  Cultuurevenementen in de bergwereld
  Arlberg Classic Car Rally
  Lech Card
  Der Grüne Ring – een pad vol geheimen
  Wereldgourmetdorp Lech
  Formarin- en Spullermeer
  Tannberg – in de sporen van het Walservolk
 • Best of the Alps

  Feiten over Lech

  Locatie: Vorarlberg, Oostenrijk
  Hoogte Lech: 1.450 tot 2.700 meter
  Lech Card - geldig voor alle zomer liften
  Aantal wandelingen / tochten: 63
  Aantal hutten: 13
  # 2 van de meest populaire bestemmingen in Oostenrijk by TripAdvisor
 • TODAY, Tu. 20.11
  weather icon
  4°C
  We. 21.11
  weather icon
  5°C
  Th. 22.11
  weather icon
  4°C
  Fr. 23.11
  weather icon
  7°C
  Details
  Lech Webcam live
  Lech Webcam live
  LechZuersTourismus_byChristophSchoech
  Interactieve online wandelkaart