Bergzomer Lech: In harmonie met de natuur in het mooiste dorp van Europa.

Wandelaars en triatleten, liefhebbers van oldtimers en bezoekers van festivals; zodra de sneeuw is gesmolten, zullen ze in 2016 wederom naar Lech Zürs afreizen.  Het Walserdorp am Arlberg is niet langer alleen een wintersportparadijs maar ook een aanlokkelijk reisdoel voor de zomervakantie, dat tussen juni en oktober naast een karakteristiek wandel- en loopparadijs ook een groot cultureel aanbod te bieden heeft. Ervaar de bergzomer van Lech Zürs am Arlberg!

3 gecertificeerde wandelroutes:

Zowel korte- als langeafstandswandelaars houden van de adembenemende 125 kilometer lange Lechweg van Lech naar Füssen, die door een van Europa's laatste ongerepte rivierlandschappen loopt. De rondlopende 'Grüner Ring' leidt zijn bezoekers naar een fantasievolle sprookjeswereld met magische plekken. Op de Tannberg Themenweg gaat het er rustig en gemoedelijk aan toe. Hier krijgt u een spannend inzicht in de historische achtergrond van de Arlbergregio.

In het wandelparadijs

Met de Lecher Höhenhalb-maraton, GoreTex TransAlpine Run en de Trans Vorarlberg-triatlon heeft Lech Zürs am Arlberg prominente loopwedstrijden waarmee het in de internationale wedstrijdloopscène een reputatie als topbestemming heeft verdiend. Zowel profs als amateurs trainen graag op de tien gemarkeerde trajecten.

Cultuur in de bergen

Dankzij de uitstekende cultuurevenementen geniet Lech Zürs am Arlberg onder internationale kunstenaars en musici een uitstekende reputatie.  De evenementenkalender is goed gevuld: Medicinicum Lech, Musikantentag, Lech Classic Festival, Festival LegeArtis Lech en Philosophicum. Laat u, omringd door de prachtige bergwereld, cultureel verwennen!

Lech Card – de perfecte begeleider

Met de Lech Card de zomer door

De nieuwe Lech Card biedt vakantiegangers talrijke voordelen deze zomer.

Lech. Met één kaart alle bergen rondom Lech in de zomer ontdekken. Het is erg eenvoudig: de Lech Card is uw ideale begeleider voor uw zomervakantie in Lech Zürs am Arlberg. Al vanaf één overnachting kunnen gasten gratis profiteren van de Wanderbus in het dorp.Als u naar de mooiste plaats van Oostenrijk, de Formarinsee of Spullersee wilt, dient u de Lech Card aan te vragen bij uw accommodatie, die al beschikbaar is voor 2 dagen vanaf 21 Euro. Families en senioren profiteren van extra voordeel: vanaf 70 jaar krijgt u korting en voor kinderen tot 14 jaar is de Lech Card zelfs gratis.

Aantrekkelijk aanbod

Met de Lech Card kunnen vakantiegangers deze zomer alle geopende kabelbanen in het wandelgebied onbeperkt gebruiken, zowel bergop als bergaf. Nieuw in het zomerseizoen 2018 is dat de Lech Card nu inclusief tol en rit naar de populaire bestemmingen Spullersee en Formarinsee is, voor alle Lech Card-gebruikers en voor elke geldige Lech Card-dag. Een nieuw kinderavonturenprogramma garandeert een avonturenprogramma op maximaal vijf dagen voor de jongste gasten gedurende de vakantie (van 02-07 tot 07-09-2018). Bovendien wordt er een aantrekkelijk themawandelprogramma met gids aangeboden. Ook het zwembad van Lech (Waldschwimmbad), de musea Huber Hus en Walsermuseum, en de bibliotheek zijn bij de kaart inbegrepen. Als extra voordeel krijgen eigenaren van de Lech Card niet alleen korting op bepaalde zomerevenementen (bijv. Medicinicum Lech), maar bovendien extra's die ze bij andere evenement-partners geboden krijgen.

Meer informatie over wat er wordt geboden en de prijzen vindt u op www.mylechcard.at

Het geheim onder de sneeuw

Wilt u een zomer beleven in harmonie met de natuur?

Ja, ik doe!
 • Mooiste dorp van Europa 2004

  10 Dingen die de bergzomer in Lech uniek maken

  De gecertificeerde langeafstandsroute Lechweg
  In harmonie met de natuur
  Mooiste dorp van Europa 2004
  Culturele evenementen in de bergwereld
  Arlberg Classic Car Rally
  Lech Card
  Der Grüne Ring – een mysterieuze route
  Wereldgourmetdorp Lech
  Formarin- en Spullermeer
  Tannberg – in de voetsporen van de Walser
 • Best of the Alps

  Feiten over Lech

  Locatie: Vorarlberg, Oostenrijk
  Hoogte Lech: 1.450 tot 2.700 meter
  Lech Card - geldig voor alle zomer liften
  Aantal wandelingen / tochten: 63
  Aantal hutten: 13
  één de meest populaire bestemmingen in Oostenrijk by TripAdvisor
 • TODAY, Sa. 15.12
  weather icon
  -5°C
  Su. 16.12
  weather icon
  1°C
  Mo. 17.12
  weather icon
  -1°C
  Tu. 18.12
  weather icon
  1°C
  Details
  Lech Webcam live
  Lech Webcam live
  LechZuersTourismus_byChristophSchoech
  Interactieve online wandelkaart