Bergsommar i Lech: i harmoni med naturen i Europas vackraste landsby.

Vandrare och triathleter, veteranbilsfantaster och festivalbesökare – alla kommer att resa till Lech Zürz igen 2016, så snart snön har smält undan. Walserbyn vid Arlberg är numera inte bara ett vintersportparadis utan även ett eftertraktat sommarresmål för semesterfirare. Från juni till oktober erbjuds de här, vid sidan av ett unikt paradis för vandring och löpning, även många kulturella höjdpunkter. Dyk in i bergsommaren i Lech Zürs am Arlberg!

3 förstklassiga vandringsvägar:

Genom ett av Europas sista vildflodslandskap för Lechweg, en 125 kilometer lång vandringsväg som är uppskattad både för sina etapp- och långvandringar och är så vacker att den får dig att tappa andan. Rundvandringsvägen "Grüner Ring" lockar med en fantasifull sagovärld med magiska platser. Lugnt och gemytligt är det på Tannbergs temaväg. Här bjuds på spännande inblickar i Arlbergregionens rika historia.

I löparparadiset

Lech Zürs am Arlberg erbjuder med Lecher halvmaraton på hög höjd, GoreTex TransAlpine Run och Trans Vorarlberg Triathlon högklassiga löparevenemang och har säkrat sig en plats högt upp på listan bland världens mest välbesökta destinationer för löpare. Både proffs och hobbylöpare tränar gärna på de tio markerade löparspåren.

Kultur i bergen

Med sina högklassiga kulturevenemang är Lech Zürs am Arlberg välkänt inom den internationella konst- och musikscenen. Evenemangskalendern är proppfull: Medicinicum Lech, Musikantentag, Lech Classic Festival, Festival LegeArtis Lech och Philosophicum. Skäm bort dig med kultur mitt i en underbar bergsvärld!

Lech Card – din perfekta följeslagare

Lech Card är det attraktiva semesterkortet för din sommarsemester i Lech am Arlberg. Alla öppna sommarbergsbanor, resa inkl. vägtullar till de populära utflyktsmålen Spullersee och Formarinsee, ett äventyrsprogram för barn, temavandringar som örtexkursion och geo-vandring, skogsbadet i Lech, Huber Hus, Walsermuseum samt biblioteket ingår i kortet. Lech Card kan köpas fran bara en natt i 2 dagar från 21 €. Familjer och seniorer har en extra fördel: från och med 70 års ålder finns en rabatt och för barn upp till 14 års ålder är Lech Card till och med kostnadsfritt.

Vill du uppleva en sommar i harmoni med naturen?

Ja, jag vill
 • Europas vackraste landsby 2004

  10 saker, som gör bergsommaren i Lech unik

  Den certifierade långvandringsvägen Lechweg
  Utveckling i harmoni med naturen
  Europas vackraste landsby 2004
  Kulturevenemang i bergsvärlden
  Arlberg Classic Car Rally
  Lech Card
  Der Grüne Ring – en hemlighetsfull väg
  Världsgourmetby Lech
  Formarin- och Spullersee
  Tannberg – i Walsernas spår
 • Best of the Alps

  Ta reda på mer om Lech

  Plats: Vorarlberg (Österrike)
  Höjd: 1450-2700 meter
  Lech Card - giltig för alla sommar hissar
  Antal promenader / utflykter: 63
  Antal hytter: 13
  # 2 de mest populära destinationerna @ Tripadvisor
 • TODAY, Tu. 20.11
  weather icon
  4°C
  We. 21.11
  weather icon
  5°C
  Th. 22.11
  weather icon
  4°C
  Fr. 23.11
  weather icon
  7°C
  Details
  Lech Webcam live
  Lech Webcam live
  LechZuersTourismus_byChristophSchoech
  Interaktiv online-vandring karta